Välkommen till den svenska webbplatsen!

Menu

Välj språk

flag

Läs mer om våra varumärken

cupnoodles demae ramen

CUPNOODLES MUSEUM

OM OSS

Detta interaktiva museum har utformats för att locka fram kreativiteten och nyfikenheten hos barn och ge dem en lärorik upplevelse.

Genom museets många utställningar får man lära sig mer om det kreativa tänkandet hos Momofuku Ando, Nissin Food Products grundare och uppfinnaren av Chicken Ramen, världens första snabbnudlar som revolutionerade vårt sätt att äta över hela världen.

Här får man med sig kunskap som inspirerar till uppfinning och upptäckande. Dessutom får man chansen att hitta sin egen kreativitet genom att se, röra, leka, äta och ha roligt.

Momofuku Ando

– Snabbnudlarnas fader –

 

Momofuku Ando vigde sitt liv åt att tänka på mat på nya och kreativa sätt.

Under sina 96 år var han kreativ i sitt tänkande och gav aldrig upp förrän han nådde sitt mål.

Första uppfinningen: Chicken Ramen (1958)

I ett litet skjul bakom sitt hem i Ikeda, Osaka prefektur i Japan, började Momofuku att jobba på en uppfinning för att snabbt kunna göra ramen hemma genom att bara tillsätta varmt vatten. Han jobbade ensam och sov bara fyra timmar om natten utan en ledig dag i ett års tid. Chicken Ramen, resultatet av många misslyckade försök, kallades en ”magisk ramen” och blev omåttligt populär på en gång.

Andra uppfinningen: CUP NOODLES (1971)

På en undersökningsresa till USA upptäcker Momofuku att butikschefer ofta bryter isär Chicken Ramen-nudlarna, lägger dem i en kopp, häller i varmt vatten och äter dem med en gaffel. Det var då Momofuku insåg att man behövde slå hål på föreställningarna om hur vi äter för att kunna göra snabbramen till en rätt för hela världen. Genom att föra samman olika typer av kunskap och innovativa idéer lyckades Cup Noodles göra snabbramen från Japan till en global maträtt.

Tredje uppfinningen: Space Ramen (2005)

Momofuku ville uppfylla sin dröm om att uppfinna en ramen som kunde ätas i rymden, så han började arbeta på sin Space Ramen. För Space Ramen tillämpas olika tekniker för att äta i tyngdlösa miljöer, och produkten är baserad på snabbtorkningsmetoden med varm olja som Momofuku uppfann 1958. Med Space Ramen fick Momofukus kreativa tänkande chansen att ta sig utanför jordens gränser och bidra till att skapa livsmedel som man till och med kan äta i rymden.

Momofuku Ando (1910–2007)

Momofuku Ando föddes den 5 mars 1910.

Han grundade Nissin Food Products och Ando Foundation.

År 1958 uppfann han Chicken Ramen, världens första snabbramen, och lade därmed grunden till snabbnudelsindustrin. År 1971 uppfann han Cup Noodles, världens första ramen som serverades i kopp. Momofuku var inte bara vd och ordförande i Nissin Food Products, han bidrog även till att forma snabbnudelsindustrin i egenskap av ordförande i både Japan Instant Food Industry Association och World Instant Noodles Association. Han ägnade sig åt att utbilda unga människor i god hälsa och 1983 använde han sin egen förmögenhet för att grunda Ando Foundation.